5.6.11

Cults - Cults

Είδος:  Indie Pop
Κυκλοφορεί:  7 Ιουνίου 2011




     Τον τελευταίο χρόνο έχουν φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο των blogs με τις catchy, retro pop μελωδίες τους. Είναι οι Cults και ήρθαν για να μείνουν!
     Μα πώς να μη μείνουν; Είναι δύσκολο να αντισταθείς στην ανάλαφρη, γλυκιά, ζαχαρένια, στα όρια του γλυκανάλατου, μουσική τους! Οι Cults είναι τελείως pop και αυτό ενέχει τον κίνδυνο του επιφανειακού. Παρόλα αυτά, λίγα albums του είδους το τελευταίο διάστημα κατάφεραν να πετύχουν τόσο καλή pop. Tο γεγονός που κάνει τη διαφορά  είναι η μίξη στοιχείων από περασμένες δεκαετίες, κυρίως 60's, με τη Lo-Fi παραγωγή και το έντονο reverb να συμβάλλουν τα μέγιστα στη δημιουργία αυτής της retro ατμόσφαιρας. Τα κομμάτια βασίζονται άλλοτε στην κιθάρα και άλλοτε στο πιάνο και τα περισσότερα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά. Λίγα μόνο κουράζουν, όντας κάπως flat. Ο δίσκος δεν είναι το αριστούργημα που θα σου αλλάξει τη ζωή, όμως κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει το soundtrack του καλοκαιριού 2011 μαζί με το "Cape Dory" των Tennis, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τον περσινούς, εξίσου καλοκαιρινούς δίσκους των Best Coast και των Drums.
     "Εμπρός πίσω", λοιπόν, θα μπορούσε να είναι το σύνθημά των Cults. Statement - αντίδραση στην παρακμάζουσα mainstream pop των τελευταίων χρόνων ή απλή νοσταλγία της καλύτερης μουσικά δεκαετίας του περασμένου αιώνα; Σε κάθε περίπτωση, το buzz δικαιώνεται και οι Cults επικυρώνουν τη θέση τους ανάμεσα στα αγαπημένα νέα συγκροτήματα του indiego.

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Go OutsideOh My God , You Know What I Mean
Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: