21.6.11

Kaiser Chiefs - The Future Is Medieval

Είδος:  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  27 Ιουνίου 2011




     Οι αγαπημένοι Kaiser Chiefs ξαναχτυπούν, επενδύοντας όμως στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα.
     Από τα 20 κομμάτια διαθέσιμα για downloading μέσω της σελίδας του συγκροτήματος, τα 12 επιλέχθηκαν για να κυκλοφορήσουν σε CD, μαζί με την προσθήκη ενός ακόμα κομματιού, "Kinda Girl You Are". Η επιλογή δεν είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει, αλλά ακόμα και στην ιδανικότερη περίπτωση, δεν θα άλλαζαν θεαματικά τα δεδομένα.
     Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το The Future Is Medieval συνδυάζει γνώριμα στοιχεία της μουσικής των βρετανών με διάφορους ηλεκτρονικούς/synth μικροπειραματισμούς στην παραγωγή. Ο ήχος είναι αρκετά κοντά στις προηγούμενες δουλειές ώστε να διατηρούν την ταυτότητά τους ως band και συγχρόνως αρκετά διαφοροποιημένος ώστε να μη μιλάμε για στασιμότητα. Το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη έμπνευσης από συνθετική άποψη. Τα κομμάτια είναι ως επί το πλείστον πεζά, άτονα και εντέλει βαρετά. Οι εκρηκτικές και άμεσα ξεσηκωτικές indie rock κομματάρες των πρώτων δίσκων μοιάζουν είδος προς εξαφάνιση, ενώ και οι πιο funky μελωδίες που πάντα είχαν θέση στα tracklists των δίσκων των Kaiser Chiefs εδώ ηχούν χλιαρές. Το συγκρότημα ποτέ δεν ξεχώρισε για το μουσικό του βάθος (και ούτε αυτή τη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο), επομένως από τη στιγμή που δίσκο με το δίσκο χάνεται και η ικανότητα των κομματιών να σε διασκεδάζουν, λίγα πράγματα μένουν για να μας κρατήσουν... Ορισμένα κομμάτια, βέβαια, χωρίς να είναι κάτι το συγκλονιστικό αποτελούν εξαιρέσεις.
     Συμπερασματικά, το The Future Is Medieval δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τη μετριότητα. Ελπίζουμε το συγκρότημα να πάρει το feedback από τις κριτικές και τις πωλήσεις (που δύσκολα θα είναι υψηλές) και να επιστρέψει με κάτι πιο εμπνευσμένο την επόμενη φορά. Αν δεν το κάνει, their future is definitely gonna be medieval...

Βαθμολογία:  5

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: Little Shocks , Kinda Girl You Are , If You Will Have Me
Official Website
Myspace

Δεν υπάρχουν σχόλια: