28.8.11

Red Hot Chili Peppers - I'm With You

Είδος:  Rock  /  Funk Rock
Κυκλοφορεί:  29 Αυγούστου 2011




     Οι αγαπημένοι Red Hot Chili Peppers επιστρέφουν με το δέκατο album τους και την κούραση τους να είναι πλέον εμφανής...
     Τι να πει κανείς για τους RHCP? Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα συγκροτήματα, έχοντας αντέξει για παραπάνω από 25 χρόνια στην πρώτη γραμμή της ροκ, με εμπορική, αλλά εκπληκτική μουσική. Αυτό το τελευταίο ειδικά δεν το συναντάς συχνά και γι' αυτό και εκτιμάται ιδιαιτέρως.
     Και όχι, το κείμενο δεν ξεκίνησε τυχαία με επαίνους... Διότι δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά καλά λόγια να πει κανείς για αυτή τη νέα κυκλοφορία. Η αίσθηση που δίνει μετά από αρκετά ακούσματα είναι ότι το συγκρότημα έχει κουραστεί... Έλλειψη νέων ιδεών, αναμασημένα concepts, πενιχρά funky ξεσπάσματα. Ειδικά το πρώτο μισό του δίσκου είναι υπερβολικά αδιάφορο, ενώ και στο (σίγουρα πιο ενδιαφέρον) δεύτερο μισό η κατάσταση δεν φτιάχνει αρκούντως. Διαφοροποιήσεις σε σχέση με προηγούμενες δουλειές υπάρχουν, αλλά όχι προς το καλύτερο. Βασικότερες εξ' αυτών η αισθητή απουσία του κιθαρίστα John Frusciante στον ήχο του συγκροτήματος, αλλά και μια αποτυχημένη απόπειρα σοβαροφάνειας και ωριμότητας, με αποτέλεσμα να λείπουν τα singles δυναμίτες στα οποία μας είχαν καλομάθει.
     Εντέλει, το I'm With You είναι αδιάφορος, αλλά όχι κακός δίσκος, μιας και διατηρεί τα βασικά στοιχεία της ηχητικής ποιότητας των Red Hot Chili Peppers. Ωστόσο, η σύγκρισή του με προηγούμενες άψογες δουλειές τους είναι αναπόφευκτη και στο πλαίσιο αυτό πρόκειται για τον πρώτο μέτριο δίσκο τους εδώ και καιρό. Μήπως έκαναν τον κύκλο τους και δεν έχουν άλλα να δώσουν; Ίσως.. Και να συμβαίνει αυτό, όμως, δεν πειράζει. Μακάρι 1 στα 10 συγκροτήματα εκεί έξω να είχε ισάξια διάρκεια και συνολική προσφορά στη ροκ, όσο οι RHCP κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Βαθμολογία:  5

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: Goodbye Hooray , Police Station , Even You, Brutus?
Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: