13.9.11

Kasabian - Velociraptor!

Είδος:  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  19 Σεπτεμβρίου 2011




     Ένα συγκρότημα που ανεβαίνει αργά και σταθερά επιστρέφει και διεκδικεί μια θέση στην πρώτη γραμμή της βρετανικής indie rock σκηνής. Θα την έχει όμως;
     Πιθανότατα ναι. Τα περισσότερα κομμάτια είναι catchy, τόσο συναυλιακά, όσο και ραδιοφωνικά. Αναμφίβολα προσεγμένο στη λεπτομέρεια, το Velocirpator! δεν αποκλείεται να αναδειχθεί στο πιο πετυχημένο album των Kasabian, αυτό που θα τους απογειώσει και θα τους χαρίσει την απόλυτη κυριαρχία στα φεστιβάλ. Αυτό, βέβαια, είναι εντελώς άσχετο με την αξία του και ασφαλώς δεν αναιρεί το βασικό πρόβλημα του δίσκου: την απόλυτα αναλώσιμη φύση του. Έλλειψη συνοχής και προσανατολισμού, που συνιστούν έναν ηχητικό αχταρμά με 2 βασικούς άξονες: τα ρυθμικά, ανεβαστικά κομμάτια (που αυτή τη φορά είναι πιο ηλεκτρονικά από ποτέ) και τις μπαλάντες, όπου είναι εμφανέστατες οι επιρροές από τους Beatles (στο "La Fee Verte" μάλιστα αναφέρεται στους στίχους η φράση "Lucy in the sky"). Με τις τελευταίες να είναι συνήθως βαρετές και προβλέψιμες, προτιμότερα είναι τα πιο χορευτικά κομμάτια. Εξάλλου, αν κάτι κατέχουν καλά οι Kasabian, αυτό  είναι ο ρυθμός. To κομμάτι Velociraptor! θα σας πείσει γι' αυτο καλύτερα απ' όλα τα υπόλοιπα του δίσκου.
     Συνολικά, έχουμε ένα album μέτριο και περιορισμένο. Ασχοληθείτε μόνο αν είστε fan του συγκροτήματος, αλλιώς αφήστε τα singles να φτάσουν στα αυτιά σας όταν έρθει η ώρα τους.

Βαθμολογία:
 6½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Velociraptor!Switchblade Smiles , Neon Noon
 Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: