19.10.11

Justice - Audio, Video, Disco

Είδος:  Electro  /  House
Κυκλοφορεί:  24 Οκτωβρίου 2011




    Όταν οι Justice το 2007 κυκλοφόρησαν το Cross, δίσκο που ακόμα τροφοδοτεί τα indie clubs με χορευτικούς δυναμίτες, κανείς δεν περίμενε ότι η συνέχειά του θα ήταν τόσο απογοητευτική.
     Δεδομένων των υψηλών προσδοκιών, η πρώτη ακρόαση του Audio, Video, Disco θα μπορούσε κάλλιστα να περιγραφεί σαν απότομη, ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα. Στο νέο αυτό album των Γάλλων δεν υπάρχει σχεδόν κανένα από τα στοιχεία που μας έκαναν να τους αγαπήσουμε. Πλήρης έλλειψη έμπνευσης, beatάκια τρίτης και τετάρτης διαλογής, επιρροών συνέχεια με έμφαση στην disco και στην κλασσική μουσική, αλλά και μια προσπάθεια για πρωτοτυπία και στροφή στις αμερικάνικες retro rock επιρροές με αμφίβολη, όμως, επιτυχία. Rock και electronic δεν συγκλίνουν τόσο εύκολα, πώς να το κάνουμε; Θέλει μαεστρία, κάτι που οι Justice δυστυχώς δείχνουν να έχουν χάσει.
     Πολύ επιλεκτικά, υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που υπερβαίνουν για λίγο τη μετριότητα. Τέτοιο είναι το εναρκτήριο "Horsepower", αν και θυμίζει υπερβολικά το αντίστοιχο εναρκτήριο "Genesis" του προηγούμενου δίσκου. Τα "Civilization" και "On'n'On" επίσης έχουν λόγο ύπαρξης και σώζουν το album από το απόλυτο ναυάγιο. Συνολικά όμως, πρόκειται για ένα κουραστικό και κακοφτιαγμένο δίσκο που δεν μπορεί παρά να απογοητεύσει, όχι μόνο στη σύγκριση με το Cross, αλλά και ως αυθύπαρκτη δουλειά.

Βαθμολογία:  4½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Horsepower , Civilization , On'n'On
>>> Album preview εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: