15.11.11

Atlas Sound - Parallax


Είδος:  Indie Rock  /  Experimental Rock
Κυκλοφορεί:  7 Νοεμβρίου 2011




    Μετά τον περσινό καταξιωμένο δίσκο των Deerhunter, ο Bradford Cox επιστρέφει με το project του "Atlas Sound" και μια συμπαθητική συλλογή κομματιών.
     Ο παραγωγικότατος Cox δείχνει να έχει αστείρευτη έμπνευση, μιας και αυτός είναι ο όγδοος δίσκος που γράφει μέσα σε 7 χρόνια! Και μπορεί η μουσική του να διατηρεί την ηχητική της ομορφιά,  ωστόσο σε αυτό το νέο δίσκο υπάρχει μία έντονη μονοτονία που ενοχλεί μετά από λίγο.
     Πιο συγκεκριμένα, έχουμε ένα σύνολο από 14 κομμάτια σε experimental διαθέσεις, με αρκετά indie αισθητική. Ήχος θαυμάσιος, συνοχή ικανοποιητικότατη και συνθέσεις αρκετά εύκολα προσεγγίσιμες. Το album έχει πολλά θετικά στοιχεία, κι όμως τα κομμάτια δεν είναι αρκετά δυνατά για να το ανεβάσουν ένα level πάνω από το "καλό". Η μονοτονία και η πεζότητα σε διάφορα σημεία θυμίζουν συλλογή από B-sides πολύ περισσότερο απ' ότι ολοκληρωμένη δουλειά.
     Κατά συνέπεια, το Indiego Sound θεωρεί το Parallax ελαφρώς υπερεκτιμημένο από το μουσικό τύπο και θα προτρέψει τους αναγνώστες να ασχοληθούν μόνο αφού ακούσουν το ηχητικό του "ξαδερφάκι" (και αρκετά καλύτερο) Father, Son, Holy Ghost από τους Girls και τους αρέσει.


Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  The Shakes , Parallax , Mona Lisa , Angel Is Broken
Official Website 

Δεν υπάρχουν σχόλια: