8.11.11

EMA - Past Life Martyred Saints

Είδος:  Alternative Rock  /  Lo-Fi
Κυκλοφορεί:  9 Μαΐου 2011




    Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση της ΕΜΑ στην Αθήνα, το Indiego Sound παρουσιάζει το ντεμπούτο της, ένα album που του είχε ξεφύγει μέσα στη χρονιά.
     Μετά τη διάλυση των Gowns, στους οποίους ήταν frontwoman, η Erika M. Anderson αποφάσισε να κάνει solo βήματα και κυκλοφόρησε το  παρόν album. Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό άκουσμα, το οποίο ηχητικά κινείται στον ευρύτερο χώρο του alternative rock. Αντλώντας στοιχεία από τη folk αλλά και την grunge δεξαμενή και στη συνέχεια περνώντας τα από ένα lo-fi φίλτρο, η EMA καταφέρνει να δημιουργήσει σίγουρα έναν ενδιαφέροντα ήχο. Ο lo-fi θόρυβος είναι στα ιδανικά επίπεδα, ώστε να μην ενοχλεί και να μην παραπέμπει σε επιτηδευμένο fashion statement, αλλά να εξυπηρετεί τις εσώψυχες εμπνεύσεις της καλλιτέχνιδος και να γίνεται το μέσο για τη μετάδοση του όλου feeling.
     Γενικά, η αίσθηση που δίνει ο δίσκος είναι μια αγνή, όσο και επικίνδυνη ειλικρίνεια, ένας ανεπεξέργαστος, αυθόρμητος, πηγαίος ηχητικός (και συναισθηματικός) καταρράκτης. Η EMA, βέβαια, δεν πατάει ακόμα πολύ γερά στα πόδια της και παρασυρόμενη από τον αυθορμητισμό της κάπου το χάνει, με αποτέλεσμα το album να κάνει κοιλιές και να υποπέφτει σε τεχνικές ανεπάρκειες, με το μουσικό ενδιαφέρον να περιορίζεται αρκετά. Επιπλέον, η μικρή διάρκειά του παραπέμπει περισσότερο σε εκτεταμένο EP, παρά σε ολοκληρωμένο δίσκο.
     Η εντύπωση, όμως, που δίνει η ΕΜΑ είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Όταν υπάρχει ως βάση η καλλιτεχνική ανησυχία και η αμεσότητα, τα υπόλοιπα συνήθως βρίσκονται στην πορεία. Και αν βρεθούν, μπορούμε να περιμένουμε θαυμάσια πράγματα από τη συγκεκριμένη.


Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Milkman , Marked , Breakfast
Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: