20.1.12

Howler - America Give Up

Είδος:  Indie Rock  /  Garage Rock  /  Surf Rock
Κυκλοφορεί:  16 Ιανουαρίου 2012


     
     Ιδού το ντεμπούτο από το νέο κιθαριστικό καμάρι του NME.
     God bless The Strokes! Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερο βλέπουμε το πόσο επιδραστική ήταν η αναβίωση του garage rock που έφεραν το 2001. 11 χρόνια αργότερα, συνεχίζουν να ξεπηδούν συγκροτήματα-κλώνοι, που μάλιστα προωθούνται ανεπιφύλακτα από το μουσικό τύπο. Άλλα από αυτά έχουν το δικό τους στίγμα, αλλά κοπιάρουν ασύστολα τους "πατέρες".
     Οι Howler, το πιο πρόσφατο band της συνομοταξίας αυτής, δείχνουν να ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία. Πρόκειται για πέντε νεαρά αγόρια από το Minneapolis, των οποίων η νεανική τρέλα μετουσιώνεται σε νευρώδη κιθαριστικά riffs, γκαζωμένα drums, ενίοτε ακόμα και σε ουρλιαχτά (που το έχω ξαναδεί;). Λίγο reverb και σποραδικές δόσεις από τη surf αύρα της αμερικανικής μουσικής αποτελούν μια κάποια διαφοροποίηση από τους Strokes και δίνουν έναν τόνο πιο 2010's σε ένα είδος που πλέον μοιάζει κουρασμένο. Οι συνθέσεις τους παραδόξως στην πλειοψηφία τους δεν είναι κακές, δίνοντας έτσι θέλγητρο στο δίσκο (και αστέρια στις δισκοκριτικές των μουσικών περιοδικών).
     Και κάπως έτσι, οι Howler κατάφεραν να παραδώσουν ένα αξιοπρόσεκτο δισκάκι, που μπορεί να μην εντυπωσιάζει ή να εκπλήσσει, αλλά προσφέρει αρκετές ευχάριστες στιγμές. Μένει να δούμε αν στο 2ο δίσκο θα επαναπαυτούν ή θα ακούσουμε κάτι πραγματικά δικό τους...

Βαθμολογία:  6½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Beach Sluts , This One's Different , Told You Once , Back Of Your Neck 
Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: