16.2.12

Sleigh Bells - Reign Of Terror

Είδος:  Noise Pop  /  Dance Punk  /  Indie Pop
Κυκλοφορεί:  20 Φεβρουαρίου 2012


     
 
     Έπειτα από ένα εκπληκτικό ντεμπούτο, οι Sleigh Bells κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο τους - με λιγότερο ικανοποιητικά αποτελέσματα.
     Για όσους έχουν έρθει σε επαφή με το συγκρότημα στο παρελθόν, ο ήχος του νέου αυτού album θα φανεί οικείος. Οι Sleigh Bells επιμένουν στο ίδιο noise pop ύφος, με μια μικρή τάση προς το πιο πληθωρικό και "επιθετικό", δηλαδή με ακόμα περισσότερη βρώμα και φασαρία. Οι σκληρές ηλεκτρικές κιθάρες σε συνδυασμό με το drum machine, που θυμίζει πολυβόλο, παραμένουν σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος και εξαπολύουν απίστευτη ενέργεια, ικανή για να μας δημιουργήσει μια δαιμονισμένη επιθυμία να τους δούμε live! Και η λέξη "δαιμονισμένη" δεν είναι τυχαία, μιας και ο τίτλος του album σε συνδυασμό με τα κομμάτια "Demons" και "Road To Hell" κάπου εκεί παραπέμπουν...
     Πάντως, αν και η παραγωγή του είναι πιο προσεγμένη, ο νέος αυτός δίσκος είναι αναμφίβολα κατώτερος του προηγούμενου. Οι πανέξυπνοι ρυθμοί, τα άψογα riffs και η σπιρτάδα έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο συμβατικούς, συνηθισμένους και ορισμένες φορές βαρετούς ρυθμούς και συνθέσεις, που προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη φαντασίας με ένταση και φασαρία. Έτσι, μια επιλεκτική ακρόαση στα κομμάτια που προτείνει το Indiego Sound είναι μάλλον αρκετή.

Βαθμολογία:  6

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:   Crush  ,  End Of The Line , Comeback Kid , Demons
Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: