12.7.12

Liars - WIXIW

Είδος:  Experimental Rock  /  Electronic
Κυκλοφορεί: 
4 Ιουνίου 2012


     Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι Radiohead! Το νέο album των Liars κάλλιστα θυμίζει τα  πειραματικά των πρώτων (στο πιο ηλεκτρονικό), γεγονός που μάλλον οφείλεται στο ότι έκαναν tour μαζί πριν μερικά χρόνια. Ο πειραματισμός είναι διάχυτος παντού και οι ηλεκτρονικοί ήχοι πρωτοστατούν περισσότερο από ποτέ.
     Προς ανακούφισή μας, οι ήχοι αυτοί είναι καλοδουλεμένοι και καλαίσθητοι, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τις χοντράδες που ακούμε συχνά στην ηλεκτρονική μουσική. Αρκετές έξυπνες ιδέες, εξαιρετική παραγωγή, up to date ήχος και έντονη ατμοσφαιρικότητα, συνθέτουν ένα αποτέλεσμα ικανοποιητικό, για ένα συγκρότημα που δείχνει να έχει πειραματικές ανησυχίες και προτιμά να μην αράζει στα λιμνάζοντα νερά της συμβατικότητας.

     Αυτό που λείπει από το WIXIW είναι η μουσικότητα, η οποία εμφανίζεται παραγκωνισμένη, μιας και το βάρος δόθηκε στη δημιουργία ήχων. Αυτό είναι και ένα στοιχείο που διαφοροποιεί τους Radiohead της περιόδου των 00's (διότι το King of Limbs ανήκει στη νέα δεκαετία...) από τους περισσότερους καλλιτέχνες που πειραματίζονται: οι Radiohead δεν έχασαν τη μουσικότητά τους.
     Χλιαρό μουσικά, λοιπόν, αλλά σε καμία περίπτωση κακό (ούτε καν μέτριο), το WIXIW ήδη φωλιάζει στις καρδιές πολλών και κερδίζει την εκτίμηση ακόμα περισσότερων. Στη δεύτερη ομάδα ανηκει και το Indiego Sound.

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Octagon , Νο.1 Against The Rush , WIXIW , Brats

Δεν υπάρχουν σχόλια: