23.9.12

Band Of Horses - Mirage Rock

Είδος:  Indie Rock  /  Southern Rock  /  Alternative Country
Κυκλοφορεί: 
17 Σεπτεμβρίου 2012

     
     Μετά τους Swans, τους Animal Collective και τους Grizzly Bear, το Indiego Sound παρουσιάζει το νέο δίσκο των Band Of Horses, για να ολοκληρωθεί η παρέα των... ζώων! Πρόκειται για ένα ακόμη αγαπημένο συγκρότημα, που όμως, σε αντίθεση με τα 3 προηγούμενα "ζώα", δεν κατάφερε να μας κερδίσει με το φετινό του δίσκο. Και αυτό γιατί η μπάντα έχει αρχίσει να ακούγεται σαν μια μπάντα κουρασμένη, στερεμένη, ανέμπνευστη.
     Ο δίσκος δεν προσφέρει τίποτα που δεν έχουμε ξανακούσει. Αντιθέτως, κυλάει πεζά και αναίμακτα, πατώντας πάντα σε ασφαλή μονοπάτια. Ο ήχος τους είναι ο γνωστός southern / country rock, που τους ανέδειξε ως μία από τις πιο συμπαθητικές "αμερικανιές", αλλά το επίπεδο των κομματιών δε συγκρίνεται με παλιότερες δουλειές τους, ειδκά με τα πρώτα 2 albums. Αν εξαιρέσουμε το όμορφο Knock Knock και το Dumpster World με την ενδιαφέρουσα εναλλαγή στη μέση του κομματιού, εκπλήξεις δεν υπάρχουν. Τα κομμάτια είναι στρωτά, αλλά αδιάφορα.
     Δεδομένου, όμως, ότι οι Band Of Horses στο παρελθόν μάς έχουν δείξει για τι είναι ικανοί, ένα ατόπημα όπως το Mirage Rock δεν αρκεί για να μετριάσει τις προσδοκιες μας για το μέλλον. Οι πολύ καλές βάσεις δε χάνονται εξάλλου. Αν η μπάντα καταφέρει να βρει την έμπνευση και το κουράγιο για να τολμήσει κάτι διαφορετικό, μπορούμε να περιμένουμε ακόμα μεγάλα πράγματα από αυτούς.

Βαθμολογία:  5½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Knock Knock , Dumpster World , Feud

Δεν υπάρχουν σχόλια: