4.1.13

Christopher Owens - Lysandre

Είδος:  Indie Rock  /  Indie Pop
Κυκλοφορεί:  14 Ιανουαρίου 2013


     "What if I'm just a bad songwriter and everything I say has been said before?". Αυτό αναρωτιέται ο Christopher Owens, πρώην ηγετική μορφή των Girls, στο πρώτο verse του έβδομου κομματιού του πρώτου προσωπικού δίσκου του. Και όχι άδικα. Ήδη από τα 2 albums των Girls είχε φανεί ότι δεν έχουμε να ακούσουμε τίποτα καινούριο από τον Owens και την παρέα του, παρά μόνο πολύ καλές αναπαραγωγές ήχων και ιδεών που έχουν χιλιοπαιχτεί στην ιστορία της rock.
     Το πρόβλημα με το Lysandre είναι ότι αυτή τη φορά τίποτα δε θυμίζει τις ακαταμάχητες μελωδίες των δίσκων των Girls, με αποτέλεσμα να μην απομένει σχεδόν κανένα ενδιαφέρον στη μουσική του. Η προσθήκη του σαξοφώνου και λοιπών πνευστών (φλογέρες;) στις ενορχηστρώσεις είναι ευπρόσδεκτη, αλλά όχι αρκετή για να σώσει τον δίσκο από τις εξαιρετικά γλυκανάλατες μελωδίες του. Αν κάτι αξίζει να κρατήσουμε, αυτό είναι το όμορφο ορχηστρικό Riviera Rock, η συμπαθητική μπαλάντα Here We Go και το εισαγωγικό θέμα Lysandre, το οποίο τρυπώνει με έξυπνο τρόπο στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου. Κατά τα άλλα, δυστυχώς τα κομμάτια είναι αδιάφορα, άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο.
     Οι υψηλές προσδοκίες, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούνται. Αν το Father, Son, Holy Ghost ήταν ένα από τα καλύτερα albums του 2011, το Lysandre είναι η πρώτη απογοήτευση του 2013.

Βαθμολογία:  5½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Here We Go
, Riviera Rock , Part Of Me

Δεν υπάρχουν σχόλια: