19.1.13

Parquet Courts - Light Up Gold

Είδος:  Garage Rock  /  Post-Punk Revival
Κυκλοφορεί:  15 Ιανουαρίου 2013


     Φίλες και φίλοι της κιθαριστικής rock, την προσοχή σας: ένα θαυμάσιο ντεμπούτο μόλις κυκλοφόρησε! Οι Parquet Courts μας έρχονται από τη Νέα Υόρκη, ακολουθούν την κλασική σύνθεση (2 κιθάρες, μπάσο, τύμπανα) και παίζουν εξίσου κλασική rock, μπλέκοντας στοιχεία garage και post-punk, όπως δηλαδή έχουν κάνει εκατοντάδες μπάντες στη μετά-Strokes εποχή. Και παρόλο που δεν έχει τίποτα καινούριο να πει, ο ήχος αυτός είναι τόσο σωστά δοσμένος, που τελικά ο δίσκος κάνει τη διαφορά σε σύγκριση με τους περισσότερους του είδους του.
     Οι Parquet Courts πατάνε γερά στις αμερικάνικες ρίζες τους, γράφουν κομμάτια δυναμικά και κολλητικά και παίζουν με νεύρο και ψυχή. Αν και περίπου τα μισά από αυτά τα κομμάτια είναι υπερβολικά μικρά σε διάρκεια, το album περιέχει ορισμένα διαμαντάκια που άνετα τα φαντάζεσαι να ξεσηκώνουν πλήθη (π.χ. Stoned And Starving), ενώ σαν σύνολο δεν κάνει σε κανένα σημείο κοιλιά. Η φασαρία που διακριτικα χώνεται σε ορισμένα κομμάτια εμπλουτίζει ωραία τον ήχο, ώστε να αποφευχθεί η μονοτονία.
     Μιας και αναφέρθηκαν οι επίσης Νεοϋορκέζοι Strokes, πρέπει να πούμε ότι το ντεμπούτο των Parquet Courts σε καμία περίπτωση δεν έχει την ευφυΐα του αντίστοιχου των Strokes του 2001. Είναι λιγότερο μελώδικο, σχετικά flat και γενικά πιο περιορισμένο. Ωστόσο παραμένει πάρα πολύ καλό, θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη για το είδος στη χρονιά που μόλις μας μπήκε.

Βαθμολογία:  8

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Master Of My Craft
, Borrowed Time , Yonder Is Closer To The Heart , Stoned And Starving

Δεν υπάρχουν σχόλια: