21.2.13

Palma Violets - 180

Είδος:  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  25 Φεβρουαρίου 2013


    Είναι νέοι, έρχονται από το Λονδίνο και η indie rock που παίζουν είναι βρετανική μέχρι το μεδούλι. Το τι φανφάρες έχουν γραφτεί από NME (κυρίως) και BBC για τους Palma Violets δε λέγεται. Μέχρι και πρωτοστάτες της βρετανικής μουσικής επανάστασης του 2013 τους αποκάλεσαν.
     Με δύο λέξεις, ούτε καν. Στον ήχο των Palma Violets δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει ούτε στον ελάχιστο βαθμό επανάσταση. Είναι τόσο έντονα ξεπατικωτούρα συγκροτημάτων όπως οι Vaccines, οι Libertines και οι Glasvegas, που η μουσική  τους δεν έχει περιθώριο ούτε για ίχνος από originality.
     Η βάση έχει δοθεί προφανέστατα στον ήχο και το στυλ, όπου ο δίσκος τα πάει περίφημα. Εδώ που τα λέμε, αν δεν τα κατάφερνε ούτε σε αυτό θα μιλούσαμε για παταγώδη αποτυχία. Ευτυχώς, μέσα στην tracklist υπάρχουν και μερικά συμπαθητικά κομμάτια, τα οποία βοηθούν να σωθεί η κατάσταση. Παραμένουν όμως μειοψηφία.
     Για όποιον αγαπά τη Βρετανία και το συγκεκριμένο ήχο, το 180 έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, ως ηχητική επένδυση urban εικόνων της Γηραιάς Αλβιώνας. Για τους υπόλοιπους, απλά ένα ακόμα υπερεκτιμημένο NME-ικό συγκρότημα που δεν κάνει την υπέρβαση.

Βαθμολογία:  6

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:
Best Of Friends
, Step Up For The Cool Cats , Last Of The Summer Wine , 14

Δεν υπάρχουν σχόλια: