24.3.13

Phosphorescent - Muchacho

Είδος:  Indie Folk  /  Indie Rock  /  Electronic
Κυκλοφορεί:  18 Μαρτίου 2013


    Οι καλές κυκλοφορίες του 2013 δεν έχουν τελειωμό. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί και το έκτο album των Phosphorescent με τίτλο Muchacho. Ένα album το οποίο, όπως και οι προηγούμενες δουλειές του σχήματος, βλέπει την αμερικανική folk παράδοση από τη δική του, εναλλακτική οπτική γωνία. Δεν αρκείται στον συνήθη ύποπτο, την ακουστική κιθάρα, αλλά περιέχει πλούσιες ενορχηστρωσεις που περιλαμβάνουν πιάνο, πνευστά, βιολιά και φυσικά μπόλικα synths, καθώς ο ήχος είναι σε αρκετά σημεία ηλεκτρονικός.
     Το κύριο ενδιαφέρον όμως  του δίσκου δε βρίσκεται τόσο στον ήχο, όσο στις συνθέσεις και τις ερμηνείες. Ένα άκουσμα στα κομμάτια που προτείνονται παρακάτω αρκεί για να πειστεί κανείς ότι το συγκρότημα αυτή τη φορά παρουσιάζει ίσως καλύτερο υλικό από ποτέ. Για παράδειγμα, το Indiego Sound θα βρεθεί προ (ευχάριστης) εκπλήξεως αν μέσα στη χρονιά ακούσουμε πολλά τραγούδια τόσο καλά όσο το συγκλονιστικό Song For Zula. Παράλληλα, οι άπαιχτες, γεμάτες συναίσθημα ερμηνείες του Matthew Houck υποστηρίζουν αφάνταστα τα κομμάτια και γίνονται μάλλον το σήμα κατατεθέν του δίσκου. Οι αρμονικές πολυφωνίες σε ορισμένα σημεία ηχούν ζεστές και θυμίζουν κάποιες από τις καλές μέρες τις αμερικάνικης μουσικής παράδοσης.
     Με τουλάχιστον τέσσερα εξαιρετικά κομμάτια, το Muchacho έχει εξασφαλισμένη τη διαχρονικότητα. Μακάρι να πάρει την αναγνώριση που του αξίζει όχι μόνο από τον εναλλακτικό κόσμο, αλλά και από τους λάτρεις της κλασικής folk.

Βαθμολογία:  8½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Song For Zula
, Ride On / Right On , A Charm / A Blade , The Quotidian Beasts

Δεν υπάρχουν σχόλια: