20.3.13

Suuns - Images Du Futur

Είδος:  Experimental Rock  /  Electronic
Κυκλοφορεί:  4 Μαρτίου 2013


    Ο πειραματισμός στο δεύτερο αυτό album των Suuns δεν ξενίζει, ούτε ηχεί ανεξάρτητος από γνώριμες μουσικές αναφορές. Αρκετοί από τους ηλεκτρονικούς/rock πειραματισμούς των Radiohead φαίνεται ότι έχουν δομήσει τη βάση πάνω στην οποία το συγκρότημα έχει χτίσει τη μουσική του, χρησιμοποιώντας ποικίλα εργαλεία από τη σύγχρονη indie εργαλειοθήκη.
     Η φόρμουλα γενικά λειτουργεί ικανοποιητικότατα. Μέσα στο Images Du Futur παρελαύνουν αρκετά καλά κομμάτια, αρκούντως ουσιαστικά ώστε να υπερβούν την ηχητική τους υπόσταση και να αντιμετωπιστούν σαν τραγούδια. Όχι ότι λείπουν και ορισμένα αδιάφορα, όπως και ένα φρικτό.
     Σε βαθύτερη ανάλυση, βέβαια, το album ούτε ριζοσπαστικά πειραματικό είναι, ούτε συνθετικά σαγηνευτικό. Οι συνθέσεις έχουν μεγάλο περιθώριο βελτίωσης ακόμα, γεγονός που θα μπορούσε να τους απογειώσει αν το πετύχαιναν. Επιπλέον, θα θέλαμε να είναι πιο ξεκάθαρο αυτό που επιδιώκουν να κάνουν ηχητικά, ώστε να αποκτήσουν μια σαφή ταυτότητα.
     Συνολικά, όμως, δε χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για πολύ καλή προσπάθεια. Η μπάντα βρίσκεται σε καλό δρόμο και δείχνει ότι έχει δυναμική για πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Εδώ θα 'μαστε να παρακολουθούμε την πορεία τους...

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Powers Of Ten
, Mirror Mirror , Edie's Dream

Δεν υπάρχουν σχόλια: