22.5.13

MS MR - Secondhand Rapture

Είδος:  Indie Pop
Κυκλοφορεί:  13 Μαΐου 2013


    H MS (Lizzy Plapinger) και ο MR (Max Hershenow) αποτελούν μια νέα indie pop μπάντα από τη Νέα Υόρκη, η οποία προωθείται από το NME και λοιπά έντυπα/sites ως ένα από τα πιο καυτά νέα ονόματα. Ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται σχετικά γνωστοί αριθμώντας αρκετά views στο youtube, κυρίως στο single τους Hurricane, που είναι και το καλύτερο κομμάτι του album τους.
     Η indie pop που παίζουν έχει το εξής χαρακτηριστικό: φαντάζει εξαιρετικά οικεία, χωρίς όμως να θυμίζει ακριβώς κανέναν άλλο καλλιτέχνη. Και ενώ αυτό ύπο άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι ευλογία, στην προκειμένη περίπτωση δεν λέει και κάτι ιδιαίτερο, καθώς λείπουν πάρα πολλά από το δίσκο. Λείπει η ξεκάθαρη ηχητική κατεύθυνση, λείπει το βάθος και κυρίως λείπουν οι καλές συνθέσεις (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
     Μουσικά, το "indie" και το "pop"είναι το μοναδικά tags που θα μπορούσαμε να αποδόσουμε στους MS MR. Έχουν ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά δεν το πάνε ούτε στο electropop, ούτε στο synthpop. Rock δεν είναι σε καμία περίπτωση, πόσω μάλλον darkwave που έχει γράψει κάποιος άσχετος στο wikipedia. Το dream pop το προσεγγίζουν μεν, αλλά τό κάνουν τόσο επιφανεικά, που το αποκλείουμε και αυτό.
     Εν ολίγοις, η μουσική τους είναι εντελώς ξεκρέμαστη. Είναι μια πρόχειρη συρραφή ετερόκλητων στοιχείων που στερείται κάθε μουσικού ενδιαφέροντος, ενώ δεν είναι και αρκετά ζουμερή ώστε να σε κάνει να ξεχάσεις τις κατηγοριοποιήσεις και να αφεθείς στις συνθέσεις. Κρυμμένη πίσω από την καλή παραγωγή, την εύπεπτη αλλά αναλώσιμη pop ελαφρότητα και τη χιπστερικών προδιαγραφών στιλιστική φόρμα, η κενότητα του Secondhand Rapture δε θα του επιτρέψει να κερδίσει τη μάχη με το χρόνο.
    

Βαθμολογία: 
5

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Hurricane
, Bones , Fantasy , No Trace

Δεν υπάρχουν σχόλια: