9.6.13

Disclosure - Settle

Είδος:  House  /  Dance
Κυκλοφορεί:  3 Ιουνίου 2013

  
     Η συνεχής κατρακύλα της house και της dance μουσικής από τότε που κυριάρχησε για τα καλά στη σφαίρα του mainstream έχει και τις φωτεινές εξαιρέσεις της. Οι Disclosure, δυο νεαρά αδέρφια από την Αγγλία, 19 και 22 χρονών, οι οποίοι βγήκαν από την αφάνεια χάρη στο remix που έκαναν για το Running της Jessie Ware, με την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους έχουν αρχίσει και δημιουργούν μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά τους. Τα views στο youtube αριθμούν αρκετά εκατομμύρια, ενώ πολλοί ήδη κάνουν λόγο για το dance album της χρονιάς.
     Το κλειδί στην επιτυχία του "Settle" δεν είναι η ηχητική του καινοτομία (δεν ακούμε κάτι το καινούριο), αλλά μια συνισταμένη καλαίσθητου ήχου, ευκολοάκουστων κομματιών και έξυπνων συνεργασιών. Ξεκινώντας από το τελευταίο, να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες συναντάμε μεταξύ άλλων τους Jessie Ware (βοήθα με να σε βοηθώ...), Jamie Woon (θυμάστε;), Eliza Doolittle και AlunaGeorge, οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι στο BBC Sound Of 2013 και αναμένεται να σαρώσουν με τον επερχόμενο δίσκο τους.
     Φυσικά, αν ο δίσκος δεν είχε καλό υλικό οι συνεργασίες αυτές δε θα αρκούσαν για να τον αναδείξουν. Λέγοντας "καλό υλικό", δεν εννοούμε ότι πρόκειται για κάποιου είδους αριστούργημα, αλλά για dance μουσική που πληροί τα βασικά standards ποιότητας και μπορεί να ακουστεί αναπάντεχα ευχάριστα. Ειδικά το πρώτο μισό της tracklist, κυλάει χωρίς κανένα skip και φαντάζει ιδανικό για πάσης φύσεως dancefloors.
     Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι το "Settle", παρά τις όποιες μικροατέλειές του, είναι πολλά επίπεδα πάνω από το mainstream μέσο όρο. Και δεδομένου ότι ο ήχος των Disclosure μπορεί να γίνει (και έχει ήδη αρχίσει να γίνεται) δημοφιλής στο ευρύ κοινό, ας ελπίσουμε ότι θα τον ανακαλύψουν και στη χώρα μας, μπας και γλυτώσουμε την επέλαση της βαλκανο/ρουμάνικης σαβούρας.

Βαθμολογία:  8½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
When A Fire Starts To Burn
, Latch , F For You , White Noise , Stimulation , You & Me 

Δεν υπάρχουν σχόλια: