11.6.13

Surfer Blood - Pythons

Είδος:  Indie Rock  /  Surf Rock
Κυκλοφορεί:  17 Ιουνίου 2013

  
     Πρωταγωνιστές στο έντονο surf κίνημα του 2010 μαζί με μπάντες όπως οι Drums, οι Best Coast και οι Wavves, οι Surfer Blood επιστρέφουν (όπως έκαναν και οι υπόλοιποι τρεις) με ένα album κατώτερο του προηγούμενου.
     Στο "Pythons" η παραγωγή έχει γίνει πολύ πιο καθαρή, ο ήχος της μπάντας πιο "καθωσπρέπει" ενώ οι μελωδίες παραπέμπουν σε pop αναφορές αισθητά πλέον. Η φωνή του τραγουδιστή αποκαλύπτεται στην πραγματική της διάσταση και θυμίζει αρκετά Morrissey.
     Αν και πρόκειται για αξιόλογη και φιλότιμη προσπάθεια, ο δίσκος αποτυγχάνει σε πολύ περισσότερα σημεία απ' ό,τι επιτυγχάνει. Μπορεί η γλύκα στις μελωδίες να μην έχει χαθεί εντελώς, μπορεί να παίζουν έξυπνα με την αρμονία σε ορισμένα κομμάτια τους και οι κιθάρες να εξακολουθούν να ηχούν απολαυστικές, ωστόσο η έμπνευση του συγκροτήματος μοιάζει να αγνοείται. Όλα κυλούν συμβατικά, ομαλά και αναίμακτα, δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το album που να διαχωρίζει τους Surfer Blood από τις χιλιάδες indie rock μπάντες εκεί έξω.
     Για όποιον είχε ακούσει το θαυμάσιο εκείνο ντεμπούτο, η διαφορά είναι τεράστια. Εδώ λείπει η φαντασία, η μαγεία της μουσικής που δεν φοβάται να γυρίσει την πλάτη στην πεπατημένη προκειμένου να σε ταξιδέψει στους κόσμους που έχει πλάσει το μυαλό του συνθέτη, ακριβώς ως έχουν. Λείπει η αγνότητα, η indie γοητεία.. Αν το προηγούμενο album είχε την αίσθηση της καλοκαιρινής θαλασσινής αλμύρας, αυτό εδώ μυρίζει χλώριο.

Βαθμολογία: 
6

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Demon Dance
, I Was Wrong , Blair Witch , Needles And Pins
>>> Album Sampler

Δεν υπάρχουν σχόλια: