28.7.13

AlunaGeorge - Body Music

Είδος:  R&B / Pop / Electronic
Κυκλοφορεί:  29 Ιουλίου 2013


  Οι Aluna Francis και George Reid είναι ένα δίδυμο από το Λονδίνο που έγινε ευρέως γνωστό στα τέλη του 2012, όταν κέρδισε τη δεύτερη θέση στο BBC Sound of 2013. Πράγματι, ο ηλεκτρονικός R&B ήχος τους είναι το απόλυτο trend της εποχής και μάλλον το κάνουν και πιο "εμπορικά" από όλους τους εκπροσώπους του είδους (Jamie Woon, How To Dress Well, The Weeknd, Purity Ring, κτλ).
     Το πρόβλημα είναι ότι η "μουσική του σώματος", όπως δηλώνει ο πολύ εύστοχος τίτλος, φλερτάρει τόσο έντονα με τη φθήνη και σαχλή πλευρά της pop, όσο το εξώφυλλο του δίσκου. Τα περισσότερα από τα κομμάτια του album, μέσα στην προσπάθειά τους να γίνουν πιασάρικα, πνίγονται στον ωκεανό της ελαφρότητας και καταντούν τόσο ανόητα, που δεν θα πείσουν κανέναν, εκτός αν δεν έχει κλείσει τα 15 ή ανήκει στο fan club της Miley Cyrus. Τα 3-4, δε, όλα στριμωγμένα στην αρχή της tracklist, που με τον έξυπνο ρυθμό και τη μελωδία τους μοιάζουν συμπαθητικά και καταφέρνουν για λίγο να σε ξεγελάσουν, κάνοντάς σε να ξεχάσεις τη γενικότερη κακογουστιά του album, τελικά ξεφτίζουν κι αυτά με τα ακούσματα.
     Εν ολίγοις, το μεγαλύτερο πιθανό επίτευγμα των AlunaGeorge με αυτό το album θα είναι μερικά χιτάκια του τριμήνου και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις, κυρίως λόγω της μεγάλης προώθησης με την οποία τους στηρίζει η δισκογραφική τους. Κατά τα άλλα, πρόκειται για ένα από τα χειρότερα παραδείγματα του νέου R&B και μία από τις πιο άδικες επιλογές για την πεντάδα του poll του BBC που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Βαθμολογία:  3½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Outlines , You Know You Like It , Attracting Flies , Your Drums, Your Love

Δεν υπάρχουν σχόλια: