15.7.13

Deap Vally - Sistrionix

Είδος:  Garage Rock  /  Blues Rock
Κυκλοφορεί:  1 Ιουλίου 2013


   Η νέα άφιξη από το Silver Lake του Los Angeles, που παραδοσιακά πρωταγωνιστεί στην ανεξάρτητη σκηνή, είναι οι Deap Vally. Ένα δίδυμο κιθάρα-drums που αποτελείται από δύο ζόρικα κορίτσια, τα οποία παίζουν ατόφιο garage/blues rock και ακούγονται σαν τους White Stripes με τραγουδίστρια την Karen O (ίσως και την Janis Joplin).
     Στην περίπτωσή τους υπάρχει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι ότι το "Sistrionix" είναι ντεμπούτο album αρκετά απολαυστικό. Παρά την απλότητα του ήχου, η κιθάρα και τα drums λειτουργούν θαυμάσια και χαρίζουν ορισμένες αξιομνημόνευτες στιγμές. Επιπλέον, τα φωνητικά της Lindsey Troy, εντυπωσιακά πλήν όμως ελεγχόμενα καθώς είναι, δίνουν παλμό στα κομμάτια και ανεβάζουν αρκετά το αποτέλεσμα.
     Στον αντίποδα, το κακό της υπόθεσης είναι ότι δεν ακούμε καμία αυθεντικότητα σε κανένα επίπεδο. Οι Deap Vally, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στο μουσικό χάρτη. Δεν θα είναι ικανές να κρατήσουν για πολύ το ενδιαφέρον όσων ήδη έχουν έρθει σε επαφή με το είδος, ούτε δίνουν την εντύπωση μπάντας που έχει τη δυναμική να πάει για κάτι μεγαλύτερο από το βραχυπρόθεσμο hype ή μερικές πετυχημένες συναυλίες.
     Το Indiego Sound, πάντως, προτείνει επιλεκτικό άκουσμα στα κομμάτια που αναγράφονται παρακάτω, τα οποία, άλλωστε, κατά πάσα πιθανότητα θα πετύχετε και στα προσεχή καλοκαιρινά parties.

Βαθμολογία:  6½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Baby I Call Hell , Walk Of Shame , Gonna Make My Own Money , Six Feet Under

Δεν υπάρχουν σχόλια: