9.7.13

Run The Jewels - Run The Jewels

Είδος:  Hip Hop
Κυκλοφορεί:  25 Ιουνίου 2013


   Δύο ονόματα του hip hop που έκαναν αίσθηση το 2012, κυκλοφορώντας δύο από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς για το είδος, φέτος συνεργάζονται στο project "Run The Jewels". Πρόκειται για έναν δίσκο με μόλις 33 λεπτά διάρκεια, υπερπλήρη, όμως, σε πολύ δυνατά beats, έξυπνη παραγωγή και χειμαρρώδες rap.
     Κατά κάποιον τρόπο, το album συνδυάζει στοιχεία και από τους δύο καλλιτέχνες. Από τον El-P, ο οποίος υπογράφει και την παραγωγή, ακούμε τους ιδιαίτερους ηλεκτρονικούς ήχους και τα χαρακτηριστικά κολλητικά του beats, που συχνά φλερτάρουν αρκετά με την αντισυμβατικότητα. Από την άλλη, ο Killer Mike έχει δώσει έναν πιο brutal χαρακτήρα στα verses του, που παραπέμπουν σε πιο κλασικές μορφές του hip hop.
     Το γεγονός ότι η μουσική του "Run The Jewels" αφομοιώνει τα ετερόκλητα στοιχεία των δημιουργών είναι το ήμισυ της επιτυχίας του. Το άλλο ήμισυ είναι η ίδια η μουσική, η οποία, με την λεπτοδουλεμένη παραγωγή να λειτουργεί ως καταλύτης, όχι μόνο δεν αφήνει κανένα από τα 33 λεπτά να περάσει αδιάφορο, αλλά σε σημεία γίνεται εθιστικά απολαυστική.
     Με όση υποκειμενικότητα συνεπάγεται αυτό, το Indiego Sound θα προτιμούσε έναν ήχο που να είναι λιγότερο ηλεκτρονικός και να πατάει περισσότερο στις ρίζες της μαύρης μουσικής (κάτι σαν αυτό που έκανε πέρυσι τόσο καλά ο Kendrick Lamar). Ωστόσο, το album παραμένει εξαιρετικό δείγμα για το είδος του και δύσκολα θα ξεπεραστεί από πολλά φέτος.

Βαθμολογία:  8

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
A Christmas Fucking Miracle
, DDFH , Sea Legs , Twin Hype Back

Δεν υπάρχουν σχόλια: