30.7.13

Melt Yourself Down - Melt Yourself Down

Είδος:  Electro  /  Tribal  /  Afrobeat /  World  /  Jazz  /  Punk
Κυκλοφορεί:  17 Ιουνίου 2013


     Στο πλαίσιο της σύγχρονης τάσης της εναλλακτικής/πειραματικής σκηνής να ενσωματώνει μουσικά στοιχεία από όλον τον κόσμο, έχουμε ακούσει πολύ ενδιαφέροντες δίσκους τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατα (και ηχηρά) παραδείγματα το περσινό εκπληκτικό World Music των Goat, αλλά και το προπέρσινο WHOKILL της tUnE-yArDs, ένας από τους σπουδαιότερους δίσκους της χρονιάς του.
     Σε αυτή τη λογική, οι Melt Yourself Down, μια κολεκτίβα μουσικών κυρίως από τη Βρετανία με βασικό καθοδηγητή τον σαξοφωνίστα των Acoustic Ladyland, Pete Wareham, στο ντεμπούτο τους αναμειγνύουν στοιχεία από jazz, funk, punk, tribal, afrobeat και πολλές άλλες μουσικές του κόσμου με ηλεκτρονικούς ήχους, για να συνθέσουν ένα πολύ ιδιαίτερο και εξίσου απολαυστικό ηχητικό αποτέλεσμα. Ο ομότιτλός αυτός δίσκος των Melt Yourself Down είναι ένα ταξίδι από την Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή και από τη Λατινική Αμερική μέχρι την Ευρώπη. Ένα ξέφρενο ηχητικό τζαμάρισμα, το οποίο σε σημεία είναι απίστευτα ξεσηκωτικό, χωρίς όμως να γίνεται πανηγυριώτικο ούτε για μία στιγμή.
     Είτε αντιμετωπίσεις το album αυτό σαν ένα ενδιαφέρον μουσικό πείραμα, είτε απλούστερα σαν ένα διασκεδαστικό άκουσμα, το σίγουρο είναι ότι αξίζει την προσοχή. Δεν είναι ο δίσκος που θα συγκλονίσει όσους δεν έχουν γαλουχηθεί με αυτές τις μουσικές, είναι όμως ο δίσκος που θα ανταμείψει όσους έχουν ανοιχτά τα μυαλά και τα αυτία τους σε διαφορετικά ακούσματα και σε πειραματισμούς.


Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Fix My Life
, Release! , We Are Enough

Δεν υπάρχουν σχόλια: