28.8.13

Forest Swords - Engravings

Είδος:  Experimental  /  Electronic  /  Dub  /  Ambient  /  R&B
Κυκλοφορεί:  26 Αυγούστου 2013


    Σε ορισμένες περιπτώσεις παραγωγών, ο όρος "ηλεκτρονική μουσική" είναι φτωχός, πολύ γενικός για να προσδιορίσει τον ήχο τους. Ο Matthew Barnes από το Liverpool, γνωστός ως Forest Swords, ανήκει σε αυτήν την κατηγορία παραγωγών. Experimental, electronic, dub, ambient, R&B, dream pop: όσα tags και να αραδιάσουμε, η συνισταμένη τους μπορεί μόνο να προσεγγίσει τον ήχο του, όχι να τον περιγράψει με ακρίβεια.
     Ο τρόπος που φτιάχνει μουσική ο Barnes σ'αυτό το πολύ ενδιαφέρον album έχει την εξής ιδιαιτερότητα: παρά την αποκλειστικότητα των ηλεκτρονικών ήχων, καταφέρνει και δίνει μια πνοή ζωντάνιας στο έργο του. Με μοναδικό "ανθρώπινο" στοιχείο κάποιες περίεργες φωνές περασμένες από reverb και διάφορα εφέ, η κατά τ' άλλα ηλεκτρονική μουσική φαντάζει τόσο φυσική, που σχεδόν σε κάνει να ξεχνάς ότι αυτό που ακούς είναι προϊόν τεχνολογίας. Περισσότερο μοιάζει να έχει βγει από κάποιο σκοτεινό δάσος ενός προ-μεσαιωνικού παραμυθιού. Προσέχοντας, μάλιστα, τις ιστορικές αναφορές στους τίτλους των τραγουδιών, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θα μπορούσε να αποτελεί soundtrack για ταινία εποχής, ή για κάποιο βιντεοπαιχνίδι σαν το δοξασμένο Age of Empires, για όσους το θυμούνται!
     Τολμηρό και πολυαναφορικό, απόλυτα ατμοσφαιρικό και αναμφίβολα εμπνευσμένο, το "Engravings" είναι ένα album που αξίζει την προσοχή που εισπράττει από το διεθνή τύπο. Είθε η φήμη του να ξεπεράσει τα στενά όρια της παγκόσμιας hipster κοινότητας.

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Thor's Stone
, Irby Tremor , The Weight Of Gold , Friend, You Will Never Learn

Δεν υπάρχουν σχόλια: