25.8.13

Franz Ferdinand - Right Thoughts, Right Words, Right Action

Είδος:  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  26 Αυγούστου 2013


    Η μπάντα που το 2004 με εκείνο το απίστευτο ντεμπούτο παρέδωσε μαθήματα για το πώς μπορεί να είναι χορευτική η indie rock, επιστρέφει. Τα ραντεβού πλέον έχουν αραιώσει και γίνονται στην τετραετία, ωστόσο οι Franz Ferdinand ακούγονται φρέσκοι και νεανικοί, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε.
     Το "Right Thoughts, Right Words, Right Action" είναι με διαφορά ο πιο pop δίσκος τους. Είναι ανάλαφρο, χαρούμενο και funky στο μεγαλύτερο μέρος του. Δεν έχει ούτε τις "σκληρές" κιθάρες του ντεμπούτου, ούτε τους ηλεκτρονικούς πειραματισμούς του "Tonight: Franz Ferdinand". Είναι μάλλον πιο κοντά στο ύφος του δεύτερου δίσκου.
     Όχι ότι είναι αντίστοιχου επιπέδου σε θέματα songwriting, βέβαια. Περιέχει μεν ορισμένα δυνατά, απολαυστικά κομμάτια, τα οποία σίγουρα θα εγκρίνονταν για album tracks του δεύτερου δίσκου, ωστόσο στο δεύτερο μισό του γίνεται μια κοιλιά. Αποκορύφωμα τα 2 τελευταία κομμάτια, τα οποία ξεφεύγουν κάπως από το ύφος των υπολοίπων και είναι μάλλον άστοχα, εκτός από αδιάφορα.
     Η συνολική εικόνα, πάντως, είναι θετική και για αυτή τη δουλειά των Franz Ferdinand. Χώρια από το γεγονός ότι ακούγεται και χορεύεται εύκολα, το "Right Thoughts, Right Words, Right Action" παρέχει αρκετούς λόγους για να επιστρέψει κανείς σε αυτό. Θα χαρούμε να το ακούμε για καιρό - και όχι μόνο στο σπίτι μας.

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Right Action , Evil Eye , Love Illumination , Treason! Animals.

Δεν υπάρχουν σχόλια: