31.8.13

MONEY - The Shadow Of Heaven

Είδος:  Indie Pop
Κυκλοφορεί:  26 Αυγούστου 2013


    Αν και το Indiego Sound από την πρώτη του μέρα ήταν προσανατολισμένο στην indie, πάρα πολλές φορές τα albums που παρουσιάζει ξεφεύγουν από το είδος και είτε πάνε προς το mainstream pop/rock, είτε μπλέκουν και με άλλα είδη μουσικής (π.χ. R&B, folk, κτλ). Είναι, άλλωστε, στη φύση της ανεξάρτητης σκηνής σήμερα να απλώνεται σε ένα φάσμα μουσικών που υπερβαίνει την pop και τη rock.
     Ε λοιπόν, αυτό εδώ το ντεμπούτο των MONEY είναι indie όσο δεν πάει. Indie καθαρή και ξάστερη. Indie, δηλαδή, που αγνοεί τις περίπλοκες μουσικές φόρμες και ασχολείται περισσότερο με τον ήχο της και τα συναισθήματα που αυτός δημιουργεί. Που χτυπάει στοχευμένα στο υποσυνείδητο, πλάθοντας αιθέρια ηχοτοπία και μελωδίες με μια σχεδόν συγκινητική παιδικότητα. Indie που ακούγεται με τα μάτια κλειστά.
     Ο Jamie Lee και η παρέα του από το Manchester δεν κάνουν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουν κάνει στο παρελθόν οι Local Natives ή οι Antlers. Ωστόσο, χωρίς να ξεπερνούν καμία από τις δύο μπάντες (δεν έχουν ούτε αρκετά δυνατές συνθέσεις, ούτε ιδιαίτερη αυθεντικότητα για να το πετύχουν), καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα περίεργο συναισθηματικό δέσιμο με τον ακροατή. Ο δίσκος τους είναι ειλικρινής και ξεχειλίζει από ψυχή. Και αυτό τελικά αρκεί για να τον αγαπήσεις.

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
So Long (God Is Dead)
, Who's Going To Love You Now , Bluebell Fields , Hold Me Forever

Δεν υπάρχουν σχόλια: