13.8.13

Swim Deep - Where The Heaven Are We

Είδος:  Indie Pop  /  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  5 Αυγούστου 2013


     Άλλη μια Βρετανική indie μπάντα κυκλοφορεί ντεμπούτο album. Οι Swim Deep έρχονται από το Birmingham και στο βιογραφικό τους συγκαταλέγονται συνεργασίες με σχετικά νέες μπάντες όπως Two Door Cinema Club, Citizens! και Spector.
     Μουσικά, έχουμε καθαρή, μελωδική indie pop, που σε σημεία φέρνει περισσότερο σε indie rock, αλλά δεν είναι αρκετά κιθαριστική για να πάρει μόνο αυτό το tag. Βασική επιρροή για το συγκρότημα φαίνεται να είναι η underground σκηνή της περιόδου late 80's - early 90's, αφού τα shoegazy φωνητικά και οι αναφορές στην alternative rock της σχολής των Stone Roses δίνουν και παίρνουν.
     Αν και ηχητικά οι Swim Deep το πάνε πολύ καλά, λείπουν αρκετά από το "Where The Heaven Are We" για να ξεχωρίσει, ιδιαίτερα σε μία περίοδο με τόσες καλές κυκλοφορίες τριγύρω. Όσο ευχάριστη είναι η ανάλαφρη, "θαλασσινή" αύρα της μουσικής τους, τόσο ανεπαρκείς είναι οι συνθέσεις σε επίπεδο εφευρετικότητας και πρωτοτυπίας. Με εξαίρεση το άψογο She Changes The Weather και καναδυό ακόμα που θα βρείτε στις προτάσεις, τα κομμάτια, αλλά λίγότερο και άλλα περισσότερο, ήχουν άγευστα. Καλαίσθητα και προσεγμένα, αλλά πολύ "ακίνδυνα" για να αφήσουν κάποιο στίγμα.
     Έτσι, δυστυχώς έχουμε ένα ακόμη εν δυνάμει καλό, αλλά τελικά ημιτελές album. Ακούγεται επιλεκτικά...

Βαθμολογία:  6

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Francisco , King City , The Sea , She Changes The Weather

Δεν υπάρχουν σχόλια: