11.9.13

The Weeknd - Kiss Land

Είδος:  R&B
Κυκλοφορεί:  9 Σεπτεμβρίου 2013


     Θα είμαστε σύντομοι. Από την πρώτη επαφή με τον The Weeknd με τα τρία του περίφημα mixtapes του 2011 (ενιαίο review και για τα τρία υπάρχει εδώ) που έκαναν πολλούς κριτικούς να παραληρούν, το Indiego Sound είχε ξεκαθαρίσει ότι τον θεωρεί υπερτιμημένο. Μπορεί το πρώτο mixtape ("House of Balloons") να είχε ενα ενδιαφέρον, το οποίο σχετιζόταν κυρίως με τον ηλεκτρονικό ήχο και την αισθητική του, ωστόσο τα δύο που ακολούθησαν ήταν εντελώς μέτρια.
     Στην πρώτη αυτή "ολοκληρωμένη" δουλειά, ο Καναδός πέφτει από το κακό στο χειρότερο. Ο ήχος γεμίζει ασφυκτικά πολύ, η κατεύθυνση γίνεται πιο εμπορική, οι συνθέσεις και οι στίχοι υποβαθμίζονται κι άλλο, τα κλαψιάρικα φωνητικά (κακέκτυπο του Michael Jackson στις μπαλάντες του) επαναλαμβάνονται σε βαθμό κουραστικό, ενώ η αισθητική είναι τόσο χοντροκομμένη, που κινδυνεύει να μπει στο ίδιο σακί με την τραγική mainstream R&B που κυριαρχεί κατά 90% στο είδος. Και σαν να μην έφταναν αυτά, δεν υπάρχει ένα, ΕΝΑ καλό κομμάτι για να πιαστείς από κάπου, να αντλήσεις μια στοιχειώδη απόλαυση από το άκουσμα. Πού είναι ο καλλιτέχνης που ακολούθησε την ανεξάρτητη οδό και υποτίθεται ότι θα αποτελούσε το μέλλον της μαύρης μουσικής;
     Η "απογοήτευση" του "Kiss Land" δεν θα έπρεπε να εκπλήξει κανέναν. Είναι η αναμενόμενη απομυθοποίηση ενός εξαρχής υπερτιμημένου καλλιτέχνη. Σχεδόν ανυπόφορο.

Βαθμολογία:  4

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Professional
, Belong To The World , Kiss Land

Δεν υπάρχουν σχόλια: