7.11.13

Danny Brown - Old

Είδος:  Hip Hop
Κυκλοφορεί:  7 Οκτωβρίου 2013


     Μαζί με το Yeezus του Kanye West, το Run The Jewels των El-P και Killer Mike και καναδυό ακόμη, το "Old" ανήκει στους καλύτερους hip hop δίσκους της χρονιάς. Είναι ένας δίσκος που ξεχειλίζει από δημιουργικότητα και φρεσκάδα. Ένας δίσκος που κοιτάζει μπροστά και τολμάει να αποφύγει σχεδόν κάθε hip hop στερεότυπο, αφομοιώνοντας το παρελθόν του με μια διάθεση φιλτραρίσματος.
     Πρωταρχικό πρίσμα στην οπτική του Danny Brown είναι η φαντασία. Μοιάζει να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να σπρώξει τα όρια του είδους. Στην εκτενέστατη tracklist (19 κομμάτια) παρελαύνουν αμέτρητες ιδέες. Αλλού υλοποιημένες εξαιρετικά (π.χ. Gremlins), αλλού όχι τόσο. Όλες ανεξαιρέτως, όμως, είναι με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Και οι περισσότερες σέβονται τη μουσικότητα που οφείλει να έχει (και) το hip hop - και αυτό δεν είναι καθόλου συχνό πια.
     Ο Danny Brown μάλλον δεν έχει το ταλέντο και τη φιλοδοξία του West ή του Lamar, που μπορούν και παραδίδουν ολοκληρωμένα αριστουργήματα. Έχει όμως τόσο ανοιχτό μυαλό, τόσα κότσια, τόσο σωστές αισθητικές αναφορές και τόσο τίμιες προθέσεις, που δεν μπορείς να μην του βγάλεις το καπέλο. Το "Old" ακούγεται ξανά και ξανά, δημιουργώντας συνεχώς διαφορετικούς κόσμους.

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Side A (Old)
, The Return , Gremlins , Torture , Kush Coma

Δεν υπάρχουν σχόλια: