9.1.14

Mutual Benefit - Love's Crushing Diamond

Είδος:  Indie Folk
Κυκλοφορεί:  13 Ιανουαρίου 2014



     Το πρώτο review της νέας χρονιάς αφορά ένα ντεμπούτο απολαυστικό, αλλά και αρκετά ελπιδοφόρο. Ο Jordan Lee, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τους Mutual Benefit, κυκλοφορεί ψηφιακά μουσική από το 2009, όμως το "Love's Crushing Diamond" αποτελεί το πρώτο του ουσιαστικό album.
     Μαζί με τους περιστασιακούς μουσικούς που τον πλαισιώνουν, ο Lee έχει δημιουργήσει έναν ήχο που θα 'λεγέ κανείς ότι είναι ο ορισμός του indie folk. Οι folk ηχητικές βάσεις και μελωδίες ξεχειλίζουν από παντού, αλλά αποδίδονται περασμένες μέσα από ένα προσωπικό φίλτρο και ένα γνήσιο DIY feel, που καθιστά το όλο άκουσμα οικείο και ζεστό. Αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο θέλγητρο του δίσκου. Φροντίζει πάντοτε να βρίσκεται κοντά σου, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι η μουσική παίζεται για σένα τον ίδιο.
     Μπορεί να μην υπάρχουν εντυπωσιακές συνθέσεις εδώ, υπάρχει όμως η αγνή ομορφιά της αμεσότητας. Η συνεισφορά των έγχορδων και των υπολοίπων συμπληρωματικών οργάνων στην ενορχήστρωση δεν αφορά τόσο τις ίδιες τις συνθέσεις στον σκελετό τους, όσο συμβάλλει στο να παραχθεί αυτός ο αέρινος, πλουμιστός ήχος, που θυμίζει κάτι από τις πρώτες μέρες των Arcade Fire, πριν καν κυκλοφορήσουν το "Funeral".
     Η πρόταση αυτή των Mutual Benefit όχι μόνο ικανοποιεί, αλλά φανερώνει προοπτικές για ακόμα πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια, κάτι που δε συμβαίνει με όλα τα καλά ντεμπούτα εκεί έξω. Εδώ θα είμαστε και θα τους παρακολουθούμε...

Βαθμολογία:  7½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Advanced Falconry
, C.L. Rosarian

Δεν υπάρχουν σχόλια: