6.4.14

Future Islands - Singles

Είδος:  Synthpop / New Wave / Indie Pop 
Κυκλοφορεί:  24 Μαρτίου 2014



     Η σχετική επιτυχία του πολύ καλού On The Water που κυκλοφόρησαν οι Future Islands το 2011 είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο την εξάπλωση της φήμης τους πέρα από τα στενά σύνορα της εναλλακτικής σκηνής της Βαλτιμόρης, αλλά και τη μεταπήδησή τους στην ιστορική 4AD, η οποία ακόμα καταφέρνει να παρουσιάζει μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες κυκλοφορίες εκεί έξω.
     Το νέο αυτό album βρίσκει τη μπάντα σε μεγαλύτερη φόρμα από ποτέ και περιέχει ξεκάθαρα τη δυνατότερη tracklist από τις μέχρι τώρα δουλειές τους. Πέρα από το σαρωτικό πρώτο single Seasons, που μάλλον είναι και το καλύτερο κομμάτι της καριέρας τους, ο δίσκος είναι γεμάτος με καλές στιγμές και απόλυτα συνεπής ενεργειακά. Υπάρχει ατμόσφαιρα, υπάρχει ψυχή, υπάρχει ποικιλομορφία και γενικώς όλα λειτουργούν ρολόι, συνθέτοντας ένα πραγματικά ευχάριστο άκουσμα. Ειδική μνεία πρέπει, βέβαια, να γίνει στον αναντικατάστατο Samuel T. Herring, που με τα vocals του δίνει ένα τόσο μοναδικό στίγμα στον ήχο της μπάντας.
     Η μεγαλύτερη ιδιοτυπία της χρονικής γέφυρας που (ξανα)χτίζουν οι Future Islands στο "Singles", είναι ότι το album μπορεί να συγκινήσει εξίσου τον νοσταλγό των 80's και το indie kid που έζησε τη synthpop έξαρση του δεύτερου μισού των 00's. Όσο, λοιπόν, συνεχίζουν να βγάζουν τέτοιες δουλειές και να εξελίσσονται δίσκο με τον δίσκο, τόσο περισσότερα θα ακούμε γι'αυτούς.

Βαθμολογία:  8

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Seasons (Waiting On You)
, Sun In The Morning , Fall From Grace , A Dream Of You And Me

Δεν υπάρχουν σχόλια: