13.4.14

Todd Terje - It's Album Time

Είδος:  Nu Disco  /  Electronic  /  House 
Κυκλοφορεί:  7 Απριλίου 2014



     Μετά από 10 χρόνια μουσικής με αρκετά singles, mixes και EPs, αλλά και με μια συνεργασία στο τελευταίο album των Franz Ferdinand, "it's album time" για τον Todd Terje. O Νορβηγός DJ αυτά τα χρόνια κατάφερε να χτίσει ένα αρκετά αναγνωρίσιμο όνομα στους κύκλους της ηλεκτρονικής μουσικής, κάτι που έκανε το Rolling Stone να τον συμπεριλάβει στη λίστα του με τους "25 DJs that rule the earth".
     Το καλό με τον Terje, κάτι που φανερώνεται περισσότερο από ποτέ στο ντεμπούτο αυτό, είναι το γεγονός ότι τα κομμάτια του έχουν μουσικότητα. Δεν πρόκειται για έναν ακόμη μουσικά ακατάρτιστο παραγωγό που ξέρει να παίζει καλά με τα μπλιμπλίκια του. Αντιθέτως, τα κομμάτια του μοιάζουν να έχουν γραφτεί (και ορισμένες φορές ακόμα και ηχογραφηθεί) πάνω σε φυσικά όργανα και να έχουν αποδοθεί στη συνέχεια ηλεκτρονικά. Η αρμονική γραφή του δεν αφήνει περιθώρια να αμφισβητήσει κανείς ότι είναι διαβασμένος, ενώ οι ήχοι του παραπέμπουν στη μουσική κληρονομιά της δεκαετίας του '70, με έναν τρόπο που θυμίζει αυτό που έκαναν πέρσι οι Daft Punk. Κομμάτια σαν τα υπέροχα fusion-οειδή Preben Goes to Acapulco και Alfonso Muskedunder δεν μπορούν να γραφτούν από τον καθένα.
     Το "It's Album Time" ξεχωρίζει ως ντεμπούτο όχι μόνο για την ποιότητα και τη μουσική του κλάση, αλλά και γιατί επιτυγχάνει μια πολυσυλλεκτική προσέγγιση, χωρίς να χάνεται πουθενά. Έχει να επιδείξει από dancefloor anthems (Strandbar), μέχρι μπαλάντες (Johnny And Mary) και από latin (Svensk Sas) μέχρι house (Inspector Noise), αλλά με σύμμαχο τη γνώση, τη ζωντάνια και την καλή αισθητική του Terje, όλα αυτά δένουν όμορφα σε ένα πραγματικά απολαυστικό σύνολο.

Βαθμολογία:  8

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Preben Goes To Acapulco
, Strandbar , Delorean Dynamite , Johnny And Mary , Alfonso Muskedunder

Δεν υπάρχουν σχόλια: